tiistai 13. lokakuuta 2015

Porkkanakakku!

Ajattelin tiistain kunniaksi jakaa täällä viikonloppuna tekemäni Porkkanakakun reseptin. Sävelsin muutamaa reseptiä ja sain näin omanlaisen reseptin kakkuun:

   
                            
                                               
                                                               Porkkanakakku:

noin 350g Porkkanoita
3 Kananmunaa
  3 dl Sokeria (Itse tykkään käyttää fariinisokeria)
3 1/2 dl Venhäjauhoja
1 1/2 Voita
2 tl Kanelia
1 tl Vaniljia uutetta
1 tl Soodaa
1 tl Leivinjauhoja

(Mausteiksi voi lisätä myös esimerkiksi inkivääriä tai kardemummaa)

Kuorrute:
250g Mascarponea
50g Voita
1 tl Vaniljia uutetta
noin 1 dl Tomusokeria


Laita uuni lämpeämään 175 asteiseksi. 
Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää  porkkanaraaste sekä sulatettu voi muna-sokeri vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään  ja  lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin ja kaada taikina voideltuun vuokaan.  Paista uunin ala-tasolla noin 50 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt  niin päällystä se suussa sulavalla kuorrutteella, johon sulatat vain voin ja lisäät muut ainekset. Koristele esimerkiksi mustikoilla tai pähkinä rouheella.


Aurinkoiset terveiset Etelä Afrikasta,

Julia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti