noin 350g Porkkanoita
3 Kananmunaa
3 dl Sokeria (Itse tykkään käyttää fariinisokeria)
3 1/2 dl Venhäjauhoja
1 1/2 Voita
2 tl Kanelia
1 tl Vaniljia uutetta
1 tl Soodaa
1 tl Leivinjauhoja
(Mausteiksi voi lisätä myös esimerkiksi inkivääriä tai kardemummaa)
Kuorrute:
250g Mascarponea
50g Voita
1 tl Vaniljia uutetta
noin 1 dl Tomusokeria
Laita uuni lämpeämään 175 asteiseksi.
Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää porkkanaraaste sekä sulatettu voi muna-sokeri vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin ja kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista uunin ala-tasolla noin 50 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt niin päällystä se suussa sulavalla kuorrutteella, johon sulatat vain voin ja lisäät muut ainekset. Koristele esimerkiksi mustikoilla tai pähkinä rouheella.
Aurinkoiset terveiset Etelä Afrikasta,
Julia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti