tiistai 17. marraskuuta 2015

CAPE TOWN


Hieman on jo aikaa kulunut lomastani Kapkaupungissa, päätin kuitenkin jakaa oman lomani neljä suosikkia:

  1. Pingviinit eli Boulders Beach
Turkoosina hohtava meri ja valkoinen hiekka sekä eksoottiset kivijärkäleet tekivät rannasta uskomattoman kauniin, mutta kaikista suurin nähtävyys rannalla on Afrikanpingviinit. Kuka olisikaan uskonut että, Afrikan reissullani tulen näkemään myös pingviinejä. 

 

  1. Pöytävuori – Table Mountain
Tämän laskisin Kapkaupungissa vierailevalle pakolliseksi käynniksi. Pöytävuori on Kapkaupungin oma Vapaudenpatsas. Pöytävuori kohoaa rannikkotasangosta jyrkästi yli 1000 metrin korkeuteen ja on osa lähes kaikkia Kapkaupungin näkymiä. Huipulle reittejä on monia, osa vuoren seudusta on täysin koskematonta suojelualuetta ja sitä pidetään erittäin hyvänä vaellus alueena. Koska lenkkitossut jäi kotiin, päätimme luottaa päätähuimaavaan nousuun ja menimmekin ylös köysirataa (Aerial Cableway) pitikin, jolloin matka vuorelle kestää alle 10 minuuttia. Vaunuja on kaksi joissa kummassakin vaunussa on tilaa 65 matkustajalle. Näkymät ylhäällä oli kauniit ja vaikuttavat. Suosittelen!
  1. Puutarha eli Kirstenbosch Botanical Gardens
Ehdottomasti yksi kauneimmista puutarhoista missä olen ikinä käynyt, Etelä-Afrikan vanhin, suurin ja hienoin kasvitieteellinen puutarha. Sijainti ja ympäristö olivat ihan uskomattomat, puutarha levittyy aivan Pöytävuoren itärinteelle ja sulautuu vuoreen hauskasti. Puutarhassa on oikein mukava kierellä ja ihasella erillaista kasvilisuutta – itse kuitenkin päädyin puutarhaan piknikille ja sellaisenaan puutarha toimi myös erinomaisesti. 
 

    4. Surffaus – Muizenberg -
Tämän aktiviteetin voisin kuitenkin luonnehtia jokaiselle vapaaehtoiseksi. Itselleni se on ollut jo todella monta vuotta yksi unelma, jonka olen halunnut toteuttaa. Tähän onneksi löytyi kaunis ja hyvä ranta eli Muizenberg, joka on paikallisten vanha lempiranta. Ehkä hieman rähjäinen, mutta hyvin boheemi ja siisti alueena. Ranta oli erinomaisessa kunnossa. Suuntasimme täällä Gary´s Surf School nimiseen surffikouluun josta otimme 2h surffauskurssin joka sisälti märkäpuvun vuokrauksen sekä laudan käyttöön ja maksoi noin R300 eli tämän hetkisen kurssin mukaan noin 20€. Ehdottomasti yksi Kapkaupungin loman parhaimmista jutuista. Ei mikään helpoin harrastus ja kun oma paino tulee nopeasti nostaa ylös käsien voimalla, niin muutamaan kertaan tulee kaduttua kaikkia elämänsä aikana syömiään pullia – mutta harjoitus tekee mestarin ja toivottavasti pääsen mahdollisimman pian kokeilemaan uudestaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti