perjantai 4. syyskuuta 2015

44 StanleyReilu kuusi viikkoa on nyt tullut kuluneeksi, siitä kun saavuin Johannesburgiin. Paljon on tapahtunut ja jopa muuttunut näiden upeiden viikkojen aikana. Ennen saapumistani, minulla ei oikeastaan ollut tietoa yhtään mistään liittyen tähän kaupunkiin. Tiesin tottakai wikipedian kautta lukemani faktat väestöluvusta, ilmastosta sekä sijainnin kartalta. Muuten kaupunki oli minulle täysin uusi ja vieras. Ennakkoluuloja ja mielikuvia tietysti löytyi.

Koitin ennen lähtöä googlailla mahdollisimman paljon tietoa kaupungista, mutta harmikseni en löytänyt paljoakaan mitään oleellista. Se on myös yksi syy miksi päätin alkaa kirjoittamaan tätä blogia ja jakaa tätä kautta omat suositukseni ja kokemukseni tästä kaupungista sekä myös tästä maasta.

Erityisesti olen yllättynyt pienistä ja idyllisistä kadun pätkistä, mitä eri puolilta Johannesburgia löytyy. Kuten kirjoitinkin jo aikaisemmin Mabonengin alueesta, löytyy täältä paljon vastaavia alueita. Maanantaina päädyin lounaalle 44 Stanley nimiselle alueelle. Idyllisiä ravintoloita, kahviloita sekä putiikkeja oli tämä paikka täynnä.
Sain nopeasti aikani kulumaan 44 Stanleyssa ja vaikka kierin pienen alueen varmasti viiteen otteeseen läpi, löysin joka kerta jotain uutta. Lounas paikaksi voinkin suositella erityisesti Vovo Telo Kahvilaa, josta löytyy myös leipomo. Lounaaksi söin raikkaan ja kesäisen salaatin.Kahvini join myöhemmin viereisen ravintolan terassilla. Etelä-Afrikkassa olen saanut elämäni parhaimpia kahvinautintoja, ihan sama minne menee saa aina takuuvarma hyvää kahvia. (Tai voi olla, että kahvin suhteen minulla on vain käynyt hyvä tuuri)Hauskaa perjantaita kaikille!

Terkuin,

Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti