torstai 20. elokuuta 2015

Hazyview

Hazyview tosiaan sijaitsee Sabijoen varressa Krugerin luonnonpuiston lounaisreunalla. Hazyviewin ympärillä on suuria banaaniplantaaseja, joten jokainen koti Suomessakin banaania syövä on siis todennäköisesti saanu kokea osan Hazyviewin satoa. (tai vähintäänkin Etelä-Afrikan)

 Ajomatka Johannesburgista - Hazyviewiin kesti noin neljä tuntia.

Kaapeli liuntaa, henkeä salpaavat maisemat, lasi viiniä seeprojen seurassa sekä Brandon. Nämä neljä asiaa jäivät erityisesti mieleen viime viikonlopun irtiotostamme pikku kylä Hazyviewissä.

Kaapeli liuntaa - en oikein keksi hienompaa suomalaista sanaa tähän meidän päivä aktiviteettiimme. Sunnuntai aamuna emme katselleetkaan maisemia Safaari autosta vaan liukamalla kaapeleissa. Korkean paikan kammosta kärsivällekin, tämä oli oikein hauskaa ja muutaman laskun jälkeen innostus oli jo hyvin korkealla. Suosittelen kaikille Hazyviewsä vierailevia kokeilemaan tätä aktiviteettia, joka soveltuu hyvin myös yli kuusi vuotiaillekin lapsille.


Henkeä salpaavat maisemat - Blyde River Canyon. Ajoimme Hazyview kaupungista noin 30 minuuttia kohti maailman kolmanneksi suurinta Kanjonia. Tämä Blyde River Canyon on 26 kilometriä pitkä. Me vierailimme kuuluisalla God´s Window nimisellä näköalapaikalla, joka sijaitsee jyrkänteen reunalla, josta on noin 300 metrin pystysuora pudotus.
Itselleni nämä maisemat menivät reilusti Top 3 listan kärkeen, vaikka jyrkänteen reunalla seisoskelu ei tuntunutkaan kovinkaan mielekkäältä. (korkeanpaikan kammo)

Lasi viiniä seeprojen seurassa - Lauantai iltana istuimme nuotion ääressä ja iloksemme mökkimme aidan taakse ilmaantui seeproja. Täytyy todeta, että vaikka viiniä on tullut juotua hyvinkin erillaisissa paikoissa voittaa tämä seuraa kyllä ehdottomasti. Kuka olisikaan uskonut, että viiniä voi myös juoda Seeprojen kanssa ;)

Brandon - Äiti kun luet tätä kirjoitusta niin joudut jo heti alkuun pettymään. Brandon ei siis tosiaankaan ollut kukaan miespuolinen "ihminen" , johon tutustuin reissulla. Brandon oli mökissämme asustava sisilisko, joka (sisilisko-sammakko-hiiri-käärme ja rottakammoiselle) ei ollut mikään mieluisin kämppis. Onneksi Brandonia näki vain harvoin ja sekin oli hyvin pelokas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti