maanantai 10. elokuuta 2015

Johannesburg - uusi kotikaupunki

Ensi kuvitelmani Johannesburgista tai ylipäätään Etelä-Afrikasta oli savimajat, villieläimet ja köyhyys. Toki nämäkin kolme asiaa ovat osa tätä maata ja valitettavasti köyhyys ja tuloerot näkyvät jokapäiväisessä elämässä sekä taloja löytyy pilvenpiirtäjistä - teltoihin. Myöskään villieläimiin ei Johannesburgin kaduilla törmää.

Todellisuudessa Johannesburg on aivan tavallinen suurkaupunki, josta löytyy erillaisia alueita ja paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Kun googlaa Johannesburgia tulee esille erillaiset artikkelit, jotka käsittelevät kaupungin suuria rikollis tilastoja. Yleisesti kaupunkia pidetäänkin hyvin vaarallisena ja valitettavasti nämä mainitsemani tilastot ovatkin hyvin korkeita. Henkilökohtaisesti olen kokenut tämän asian siten, että täytyy tietää missä liikkuu ja milloin liikkuu. Käyn normaalisti ostoksilla lähellä olevassa Rosebankin ostoskeskuksessa tai voin hyvin perjantai illalla mennä illalliselle ravintolaan. Täällä kulkiessani liikun autolla ja kun olen liikenteessä pidän auton ovet lukossa enkä myöskään pidä laukkuani yleensä näkösällä. On alueita joilla liikkumista tulee välttää varsinkin pimeän tultua, mutta päiväsaikaa koen, että missä vaan voi liikkua kunhan käyttää omaa maalaisjärkeä.

Ihmiset ovat täällä myös hyvin ystävällisiä ja asiakaspalvelu on todella hyvää. Kun käymme lasten kanssa pyöräretkillä lähipuistossa, niin jokainen vastaantulija tervehtii ja ihmiset ovat iloisia.

Johannesburgissa on paljon nähtävää ja tekemistä, itse olen tähän mennessä käynyt Lion Parkissa katsomassa leijonanpentuja ja syöttämässä mm, kirahveja. Olen käynyt myös tutustumassa Johannesburgin vanhaan keskustaan ja katsomassa kaupunkia Afrikan korkeimmasta rakennuksesta. Kerron kaikista näistä kokemuksista tarkemmin omissa postauksissaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti