lauantai 15. elokuuta 2015

Kruger Park

MPOViime viikonloppuna vietimme uskomattoman viikonlopun aivan Etelä-Afrikan suurimman luonnonpuiston vieressä. Krugerin luonnonpuisto on perustettu vuonna 1898 silloisen presidentti Paul Krugerin toimesta. Puisto on pinta-alaltaan 19 000 km² , joten hyvin isosta luonnonpuistosta onkin kyse. Kansallispuisto sisältää 147 nisäkästä, 507 eri lintulajia, 34 sammakkoeläintä, matelijoita 114 sekä 49 kalalajia. Myös kasvillisuus on puistossa varsin monimuotoista ja Krugerista löytyy noin 336 erillaista puuta. 

Koska puisto onkin kooltaan verrattavissa esimerkiksi Slovenian valtion kokoon, on puistossa alueita joka lähtöön. Itsepuistosssa voi myös yöpyä erillaisissa leireissä jotka tarjoavat majoitusta aivan laidasta laitaan. Majoitus alueet ovat myös aina hyvin aidatuilla alueilla, sillä luonnon puisto on täynnä villieläimiä. Kansallispuiston eläimet eivät siis ole tottuneet ihmisiin, vaan elävät täysin villeinä ja vapaina puistossa. Sen vuoksi kulkeminen tapahtuukin puistossa autolla liikkuen. 

Meidän safaari yöpyminen tapahtui aivan luonnonpuiston juurella pienessä kylässä nimeltä Hazyview. Aamulla kello 0530 starttasi kyyti suoraan Safaarille paikallisen oppaan kera. Lähdimme tosiaan meidän mökistämme juuri, ennen auringon nousua. Tavoitteenamme oli bongata kaikki kuuluisat "Big Five" -eläimet (leijona, leopardi, elefantti, sarvikuono ja afrikanpuhveli).

Kun pääsimme puiston porteille oli aurinko jo kovaa vauhtia nousemassa ja puisto näytti uskomattoman kauniilta. Tosin koska elämme päiväntasaajan toisella puolella kärsimme me täällä tällä hetkellä talvesta, toisin kuin Suomessa. Talvesta johtuen vaikka maisemat olivatkin kauniit oli ilma jäätävän kylmää kuudelta aamulla. Onneksi auringon noustessa, myös ilma lämpeni.
Ennen kuin ajoimme sisälle puistoon, piti oppaamme meille hyvin perusteellisen ohjeistuksen turvallisuudesta. Kun liikumme luonnonpuistosta on hyvin tärkeää, ettei kukaan poistu autosta. Lisäksi kamerat, kädet ja muut ruuminosat tulee pitää auton sisällä. "Kruger idiootti" on oppaamme mukaan takuuvarma leimaus henkilöille joka ei noudata sääntöjä. 

Nimitys ei tosiaan kuulostanut kovinkaan houkuttelevalta, eikä myöskään päätyminen leijonan aamupalaksi - päätin kerrankin noudattaa ohjeitusta hyvin tarkkaan. 
 
Safaari kierroksemme oli hyvin onnistunut ja näimme paljon eläimiä. Varsinkin norsuja bongailtiin melkein joka paikasta ja näimme niin yksittäisiä kuin ryhmässä tallustelevia yksilöitä. Kirahveja, seeproja ja apinoita näimme myös sekä virtahepoja ja krokotiilejä. Hauskimmaksi "löydöksi" valikoitu virtahepo jonka selkä oli täynnä kilpikonnia. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti