keskiviikko 12. elokuuta 2015

Maboneng - Sunday Market

Sunnuntaina teimme päiväretken suoraan pahamaineiseen Johannesburgin vanhaan keskustaan (jota en enään sanoisi pahamaineiseksi keskustaksi) Mabonengin - Sunday Marketiin.Mabonengin Sunday Market järjestetään joka sunnuntai. "Marketti" on vanhassa tehtaan näköisessä talossa, jossa on kaksi kerrosta ja kaunis pieni sisäpiha. Alakerrasta löytyy erillaisia kojuja, joissa myydään ruokaa ja juotavaa. Ruokakojuista löytyy niin perinteistä afrikkalaista ruokaa kuin meksikolaista.Ja kun afrikassa kerta ollaan suosittelen jokaisen maistavan paikallista kahvia, joka on todella hyvää. Etsin markkinoilta tietysti vielä kahvikojun josta ostinkin taivallisen makuista kahvia jälkiruuaksi.
Markkinoilta löytyi myös ostoksia kotiin vietäväksi. Kuka olisikaan uskonut, että Etelä-Afrikastakin voi löytää "paikallista" ruisleipää. Koska jälkiruoka kahvi oli sen verran hyvää - oli kotiin pakko ostaa myös lisää kahvipapuja. 
Etelä-Afrikan valuuttana toimii randi. 1€ on noin 12 Randia. Hintataso Etelä-Afrikassa on halpa. Itselläni meni sunnuntaina ruokaan ja juotavaan noin 8€, joka ei todellakaan ole paljoa kun siihen sisältyy juomatkin mukaan.

Suosittelen kaikkia jotka vierailevat Johannesburgissa - osallistumaan Mabonengin Sunday Markettiin - yleinen tunnelma oli hyvin rento ja paikan päällä soi hyvää musiikkia ja ihmiset olivat iloisia. Kannattaa myös käydä tutustumassa yläkerran valikoimaan, josta löytyy muunmuassa vaatteita ja taidetta.

Hauskaa tiistai iltaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti